Стандард Сплит Системи

01 Клима уреди

Плантаго нуди голем избор на стандард сплит системи и инвертер клима уреди од најпознатите светски и регионални брендови. Нашиот тим од експерти врши проектирање и изведба на висококвалитетни инсталации во областа на ладење, греење и климатизација. Сите климатизери се со висока енергетска ефикасност, со кои добивате идеална температура во пеколно жешките летни денови како и во смрзнувачки ладните периоди од зимата, без притоа да се грижите за енормно високи сметки за електрична енергија.

Нашиот тим од експерти може да Ви помогне и во процесот на одредување на потребниот капацитет на климатизерот, со што ќе бидете сигурни дека ќе го изберете вистинското решение за удобност во текот на целата година. Во оваа одлука влијаат неколку фактори, и тоа големината на просторијата како еден од поглавните фактори, местоположбата односно бројот на сончеви страни на просторијата, потоа дали и каква термичка изолација и стаклена површина има просторијата и колку луѓе во просек престојуваат во таа просторија.

02 Сплит системи

Стандардните сплит системи се состојат од две одвоени единици, од кои едната се поставува внатре во просторијата која треба да се климатизира, а другата единица се поставува надвор и служи за исфрлување на топлината надвор од просторијата. Без разлика дали се користи за ладење или греење, климата функционира на начин што го прочистува внатрешниот воздух преку специјални филтри кои ја апсорбираат прашината, поленот и чадот од воздухот.